?

da li ste znali?

Tokio ima najrazvijeniju željezničku mrežu sa više od 500 stanica. Kroz Shinjuku stanicu dnevno prođe više od 3 miliona ljudi.

1.Maj - Kina

Datum polaska: 27.04.2018

10 Dana
7 Noći

Agencija:

CIJENA

2249 KM

Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji uticaj na tok istorije i razvoj ljudskog roda kroz nauku, filozofiju ili umjetnost od Rima ili stare Grčke, a opet su nas toliko malo učili o njoj u školi. Spremite se za putovanje u jedan novi i nepoznati svijet! U Kini nas čekaju mistični: Zabranjeni grad, impozantni Kineski zid, mnogi hramovi i tekovine drevne Kine. Tu su i mauzoleji: Mao Ce Tunga,Tienanmen skver,kravlja ulica I najstarija džamija u Kini, simboli početaka moderne države koja se poslije dugih godina u izolaciji danas nezadrživo razvija i grabi naprijed.Ali da ne nabrajamo…Kina, vaša životna avantura.

CIJENA od 2249 KM – u slucaju otkazivanja putovanja od strane putnika u bilo kom period, ne postoji mogucnost nikakve refundacije uplacenog iznosa. Uplatu je potrebno u cijelosti izvrsiti prilikom rezervacije.

Cijena za rane rezervacije: 2399,00 KM za prvih 10 rezervacija ili za rezervacije do 28.02.2018. godina

Cijena kasnije: 2599 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

Avio karta na relaciji Sarajevo Šangaj i Peking-Sarajevo sa pripadajućim taksama
Prevoz brzim vozom na relaciji Šangaj – Peking
Transferi od aerodroma do hotela i nazad i do zeljeznickih stanica
Hotelski smjestaj u hotelu 3 *ili 4 *na bazi 5 nocenja sa doruckom u Pekingu
Hotelski smjestaj u hotelu3* ili 4 *na bazi 2 nocenja sa doruckom u Šangaju
Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
Troškove organizacije i rezervacije
Svi razgledi prema program putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 500 KM
Ulaznice u muzeje i objekte od interesa
Putnicko zdravstveno osiguranje 30 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 60 KM.
Individualni troskovi

1 i 2. DAN. SARAJEVO – DOHA ili ISTANBUL ili DUBAI – ŠANGAJ
Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo u naknadno dogovoreno vrijeme i let na relaciji Sarajevo – Peking, Planirano slijetanje u Peking je naredni dan u podnevnim satima. Po slijetanju slijedi transfer do hotela. Slobodno vrijeme. U večernjim satima slijedi odlazak do Bunda, te uživanju u šarenilu najvisočijih zgrada na svijetu. Noćenje.

3 DAN. ŠANGAJ

Doručak. Za ovaj dan je planiran obilazak Narodnog trga, Nanjin road – ulice gdje se nalazi glavna pješačka i shopping zona, Dalje nastavljamo razgled, prema starom dijelu grada, kroz prelijepe vrtove. Dolazak do starog dijela grada, te obilazak bivše vladine rezidencije, sada muzej. Po završetku obilaska, ostavljamo vam prostor za samostalnu šetnju po starom dijelu grada. Još vam možemo preporučiti, stari kvart, sa mini tvornicama vafla, krasnim buticima, čajdžinicama I restoranima kao I posjetu kineskoj pijaci…

4 DAN. ŠANGAJ – PEKING
Doručak i odjava iz hotela. Transfer od Šangaja prema Pekingu, brzim vozom koji ide brzinom cca 300 km /h. Po dolasku u Peking slijedi prijava u hotel. U oslijepodnevnim satima slijedi odlazak do Olimpijskih borilišta. Ptičije gnijezdo i Vodena kocka su dvije čuvene strukture koje su nastale kako bi svijet bio impresioniran spektakularnošću Olimpijskih igara koje su se odigravale upravo u kineskoj prijestonici 2008. godine. Ptičije gnijezdo, zvanično poznato kao Nacionalni stadion, bio je središnji prostor na kome su se igre održale, a svojim izgledom do danas predstavlja neprevaziđenu strukturu. Do stadiona se nalazi Nacionalni plivački centar, poznat i pod imenom Vodena kocka. Uprkos svom nadimku, ovdje se zapravo ne radi o kocki, već o pravougaoniku. I nakon što su ispunili svoju svrhu, ova dva zdanja su ostala kao veoma popularne turističke atrakcije. Noćenje.

5 do 9. DAN. PEKING

U ovom periodu za Vas ćemo organizovati slijedece obilaske, najbitnijih turističkih atrakcija u Pekingu:

Zabranjeni grad je jedna od najvećih atrakcija Pekinga i Kine. Ovo je nekada bila carska rezidencija, a danas se u njemu nalazi muzej.
Mauzolej Mao Ce Tunga nalazi se na ogromnom trgu Tjen An Men. Reč je o mauzoleju prvog predsjednika Narodne Republike Kine i vođe komunističkog pokreta tokom Kineskog građanskog rata.
Temple of Heaven je kompleks taoističkih zgrada i nalazi se u jugoistočnom dijelu Pekinga. Carevi iz dinastija Ming i Qing su svake godine posjećivali hram i pri tome su se molili za dobru žetvu. Hram obuhvata površinu od 270 hektara i oko tri puta je veći od zabranjenog grada. Temple of Heaven se od 1998. godine nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine.
Kineski zid je jedna od najvećih i najposećenijih atrakcija u Kini. Prostire se u pravcu zapada, prolazi kroz devet pokrajina i pruža se preko 6 700 kilometara. Veliki zid se sastoji od zidova, prolaza, osmatračnica, zamkova i utvrđenja. Većina zida koji danas postoji potiče iz perioda dinastije Ming. Najbolje očuvani dio je upravo onaj pekinškom Badalingu. Kao jedan od najveličanstvenijih antičkih odbrambenih sistema, Veliki zid se od 1987. godine nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine.
Ljetnja palata nalazi se u sjeverozapadnom predgrađu Pekinga. Prostire se na površini od 290 hektara, a predstavlja jedan od najljepših primjera kineske arhitekture. Ljetnja palata se od 1998. godine nalazi na UNESCO – voj listi svjetske baštine.
Park Beihai se nalazi zapadno od zabranjenog grada i parka Jingshan. Park je jedan od najstarijih, najvećih i najbolje očuvanih antičkih carskih parkova u Kini. Prostire se na površini od 68 hektara, od čega je polovina prekrivena jezerom. Pejzaž parka uključuje vještačka brda, paviljone, dvorane, hramove, i jedan je od najboljih primjera klasičnih kineskih vrtova. Park Beihai je za javnost otvoren od 1925. godine.
Kravlja ulica;(Niuije st.) centralni dio Pekinga, naseljen uglavnom Muslimanima, gdje možemo posjetiti fascinantno zdanje stare kineske džamije,koja ni blizu nema izgled bogomolje, na koju smo navikli, sagrađene prije više od 700 godina.Posjetiti kvartove sa restoranima I prodavnicama u orijentalno-islamskom stilu.
Hutong; u bogatoj kulturi i istoriji Pekinga ima veoma značajno mjesto. Riječ Hutong dolazi iz mongolskog jezika prije oko 700 godina. Prema istraživanju potiče od riječi hot – tog, što na mongolskom znači „ bunar “. Riječ hot- tog postala je hutong nakon što je uvedena u Peking. Hutong znači traka i aleja, a u ovakvom sistemu zapravo živi većina stanovnika grada. Jedan Hutong se povezuje sa drugim, formira se blok koji se potom spaja sa drugim, i od njih se formira čitav grad. Tokom dinastije Ming postojalo je 459 hutonga, tokom dinastije Qing bilo ih je 978, a danas ih ima 1 316.
Hram Lama je lamski manastir sa crvenim zidovima i žutim krovovima. Izgrađen je 1694. godine, a prvobitno je bio rezidencija cara Yongzhenga iz dinastije Qing. Hram Lama karakteriše pet velikih hala i pet dvorišta, sa veoma bogatim dekoracijama i ukrasima. Ovde se nalazi riznica budističke umjetnosti, uključujući i izvajane prikaze bogova, demona i Bude. Ovaj hram sa veoma uzbudljivom prošlošću je za javnost otvoren od 1981. godine.
Svilena pijaca i Pijaca Bisera- shoping centri na 7-8 spratova, gdje mozete kupiti i druge proizvode osim svile i Bisera, po jako pristupacnim cijenama (npr. Vrhunsku oglicu od bisera za cca. 30-50 KM), Cjenkanje preporucujemo u kupovini. Napominjemo da od kineskih prodavnica na koje ste navikli na nasim područjima, tamo nećete vidjeti nista ni slično. Sve je puno ljepše, urednije i jako kvalitetne proizvode prodaju, po nevjerovatno niskim cijenama. Naša preporuka je da u nekom od centara odete i na masažu stopala (cca 10 KM), osjećaj, koji se ne može ni sa čim uporediti.

10 i 11. DAN –PEKING –SARAJEVO
Doručak. Slijedi odjava iz hotela, slobodno vrijeme do ponovnog okupljanja grupe u vecernjim satima kada polazimo za aerodrom i chekiramo se na let Peking – Sarajevo sa presjedanjem u noekom od gradova. Let će biti oko ponoci. Planirano slijetanje u Sarajevo je u podnevnim satima. Sva vremena letova su po loklanim vremenima.

OPĆI USLOVI PUTOVANJA
1. SADRŽAJ ARANŽMANA
Organizator vašeg putovanja garantuje izvođenje programa, prema opisu aranžmana u program, koji on organizira i s kojim ste upoznati. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti, osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti, i sl).
2. PRIJAVE I NAPLATE
Prijave za putovanje primaju se u poslovnici organizatora putovanja, kao i u poslovnicama agencija sa kojima organizator ima ugovore o saradnji. Prilikom prijave, putnik se upoznaje sa kompletnim aranzmanom, te je dužan dati sve tačne podatke ili dokumente, koje zahtjeva određeni program putovanja.
Nakon saglasnosti, putnik uplaćuje 40% od ukupne vrijednosti aranžmana, a preostalih 60% iznosa treba uplatiti najkasnije 14 dana prije polaska na put, ako nije pismeno drugačije dogovoreno sa organizatorom putovanja.
Prilikom „rezervacije na upit“ uplaćuje se akontacija prema cjeniku odgovornog organizatora. Ovo se smatra potvrdom putovanja, te svako nepoštivanje od strane stranaka kao i organizatora će biti strogo krsenje pravila.
Naplata sa validnim datumom i pečatom organizator smatra potvrdom iste.
Ako za određenu destinaciju nisu potrebne vize putnik odmah potpisuje aplikaciju i potvrdu aranžmana.
Ako su za određene destinacije potrebne vize ,aplikacija i potvrda se potpisuju prilikom predaje potrebne dokumentacije.
Ako putnik ne prihvati potvrdenu rezervaciju koja je učinjena prema njegovom zahtjevu organizator će zadrzati uplaćenu akontaciju za pokrivanje troskova koji su nastali usljed iste(rezervacija mjesta na prjevozu, rezervacija hotela,motela,najam auta, osiguranja itd.)
Na taj načinsve što je navedeno u ovim uslovima, postaje pravna obaveza i za putnika i za organizatora putovanja.

3. SADRŽAJ I CIJENA ARANŽMANA
Sadržaj aranžmana i cijena, koja je navededena u aranzmanu, uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja. Posebne usluge koje nisu uključene u cijenu aranžmana, se i posebno naplaćuju. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave, naplate akontacije aranžmana, te se doplaćuju na iznos aranžmana. Fakultativne usluge i posebne usluge koje putnik zatraži tokom putovanja naplaćaju se na licu mjesta turističkom pratelju ili predstavniku organitatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u KM-ovima, a izračunate prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Organizator zadržava pravo promjene objavljenih cijena u slučaju promjene cijena smještaja, prehrane, prijevoznih i drugih usluga,odnosno u slučaju promjene vrijednosnog odnosa valuta koje su osnova za izračunavanje cijene aranžmana.Za povecanje cijene do 10% nije potrebna suglasnost kupca, a za povećanje od 11 % i dalje, mora se tražiti saglasnost putnika . U slučaju povećanja većeg od 10% ,putnik ima pravo traziti povrat akontacije bez a nadoknade štete te se organizator mora tako i postaviti.

4. KATEGORIZACIJA i OPIS USLUGA
Ponuđeni smještajni objekti, hoteli ,moteli,, prjevozna sredstva i dr.opisani su prema službenoj kategorizaciji mjesne turističke organizacije u vrijeme izdavanja programa. Standadi smještaja, prehrane, usluga i dr. pojedinih mjesta i zemalja su različiti i nisu usporedivi. Informacije koje putnik dobije na prodajnom mjestu ne obavezuju organizatora u većoj mjeri nego obavijesti navedene u programu putovanja.

5. PROMJENA PROGRAMA
Organizator putovanja ima pravo promijeniti program ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti , izbjeći ili otkloniti (vidi tačku 1.) Ugovoreni smještaj može se zamijeniti samo u objektu iste ili više kategorije,a sve na teret organizatora.

6. PRAVO ORGANIZATORA NA OTKAZ
Organizator može otkazati aranžman potpuno ili djelomično, ako prije ili za vrijeme njegova trajanja nastupe vanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći niti otkloniti, a da su nastupile u vrijeme objave i prodaje programa,organizatoru bi bile opravdanim razlogom da program ne objavi i ne prima prijave aranžmana.
Organizator može također otkazati aranžman ako se ne prijavi određen broj putnika koji je istaknut na aranžmanu. Organizator je dužan u tom slucaju uredno obavjestiti sve putnike o otkazu najmanje 5 dana prije početka putovanja, te im vratiti cjelokupni iznos uplate .

7. ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Ako putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismeno u agenciji gdje je izvrsena uplata akontacije ili cjelokupnog aranzmana te mu ista mora biti potpisana od strane uposlenika kao i od strane putnika koji traze odustanak od putovanja. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema slijedećoj ljestvici:
•za otkaz preko 30 dana prije zapocetog putovanja organizator je duzan vratiti cjelokupan iznos sa vazece uplatnice te uredno potpisati povrat novca.
*za otkaz do 30 dana prije zapocetog putovanja organizator naplacuje 10% od cjelokupnog iznosa aranzmana a najmanje 40 KM
•za otkaz od 29 do 22 dana prije puta, organizator naplacuje 25% od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 21 do 15 dana prije puta, organizator naplacuje 40 % od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 14 do 8 dana prije puta, organizator naplacuje 80 % od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 7 do 0 dana prije puta, organizator će naplatiti 100% od cjelokupnog iznosa aranzmana
-naplata od 100 % se primjenjuje i u situacijama kad se putnik ne pojavi prije njegovog ugovorenog putovanja.
•ako se putnik ne pojavi ili ne otkaže aranžman nakon njegova početka, organizator će naplatiti cjelokupni iznos aranžmana.

8. OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA
Organizator je dužan brinuti o provedbi usluga , kao i izboru vršitelja usluga pažnjom dobrog organizatora te brinuti o pravima i interesima putnika suglasno dobrim običajima u turizmu. Organizator je dužan putniku pružiti sve navedene usluge za pojedini aranžman u programu i odgovara putniku zbog eventualne nemogućnosti izvršenja usluga ili djela usluga. Organizator isključuje svaku odgovornost u slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzročenih višom silom. (tačka 1.) te zbog kašnjenja prijevoznih sredstava za koje prijevoznik ne odgovra prema pozitivnim propisima i međunarodnim konvencijama..U ovim slučajevima putnik podmiruje sve dodatne troškove.

9. OBAVEZE PUTNIKA
Putnik je dužan:
•posjedovati valjane putne isprave .Troškove gubitka ili krađe dokumenata tijekom putovanja snosi putnik. Prijatelj ili predstavnik organizatora će pomoći, ali uz uvijet da se program nesmetano odvija te da drugi putnici to ne osjete. Ako je za neko putovanje potrebna viza, organizator putovanja može ,na zahtjev putnika, kada je to moguće, uz nadoplatu posredovati u njenom pribavljanju,ali ne jamči dobivanje vize.
•cijepiti se i posredovati potvrde i dokumente o cijepljenju za putovanja u zemlje za koje je ono potrebno prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije.U tom slučaju putnik prilaže liječničku potvrdu. Neposjedovanje ovih dokumenata, kao i / ili neispravnost putnih isprava koji dovedu do odustajanja od putovanja ili nemogućnosti nastavka putovanja ne obavezuju organizatora putovanja te se obračunavaju otkazni troškovi iz članka 7.,
•poštivati carinske i devizne propise zakona Bosne i Hercegovine, kao i država u kojima boravi tokom putovanja,
•pridržavati se kućnog reda u svim posjećenim objektimata te surađivati s turističkim prijateljem i / ili predstavnikom organizatora putovanja,
•prilikom polaska na putovanje turističkom prijatelju, odnosno predstavniku organizatora, predočiti dokument o plaćenom aranžmanu (orginalni voucher,potvrdu o uplati,kopiju virmana) U slučaju nepoštivanja ovih obaveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.


10. PUTNO OSIGURANJE
Prilikom uplate aranžmana, ili akontacije istog , obavezno je ponuditi putniku „paket“ putnog osiguranja, koji se sastoji od zdravstvenog osiguranja putnika tokom boravka u inozemstvu i osiguranja od otkaza putovanja, koji se nude, kako za putovanja u inozemstvu, tako i u našoj zemlji.

11. NADLEŽNOST SUDA
Kupac usluge iz dotičnog programa, ima pravo reklamacije kod organizatora putovanja. Ako putnik nije zadovoljan rješenjem organizatora, ima pravo na sudsku arbitražu. Za takav slučaj, ugovara se nadležnost suda u mjestu sjedišta odgovornog organizatora.


12. REKLAMACIJE
Organizator putovanja ne prihvata reklamacije i povrat sredstava ako to nije regulisano općim uvjetima putovanja, i isti tako ne prihvata povrat sretstava na posebne ponude, (last minute, ultra last minute, fortuna programe), te gratis putovanja.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter