?

da li ste znali?

Francuska je najposjećenija zemlja na svijetu.

Posebne ponude - Južna Koreja BiH

Datum polaska: 25.05.2018

10 Dana
9 Noći

Agencija:

CIJENA

3499 KM

Seul – Tehnološki napredan, a u isto vrijeme tradicionalan, ovaj dinamičan grad je mješavina hramova, palata, najmodernijih solitera i planinskih staza.


CIJENA: 3.499,00 KM (uključene sve aerodromske takse i izleti)

U cijenu je uključeno:

- Avio karte na ekonomskoj klasi na relaciji Sarajevo–Doha–Seul–Doha–Sarajevo,
- Aerodromske takse,
- Smještaj u dvokrevetnim standard sobama na bazi noćenje sa doručkom u Lotte City Hotel Myeongdong 4 http://www.lottehotel.com/city/myeongdong/en;  
- Svi bus transferi u Dohi i Seulu;
- Svi izleti navedeni u programu i ulaznice za N Seoul Tower, Gyeongbokgung palata, ceremoniju promjene straže, krstarenje na rijeci Han, Changdeokgung palata, DMZ tunel broj 3. i opservatorij;
- Dodatni obroci navedeni u programu (obroci za vrijeme izleta za dane 3-7);
- Usluge pratioca grupe tokom putovanja, lokalni vodič na svim izletima i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nisu uključeni:
- Putničko-zdravstveno osiguranje 20,00 KM (za osobe preko 60 godina 40,00 KM);
- Doplata za jednokrevetnu sobu 799,00 KM;
- Individualni troškovi;
- Ulaznica za utakmicu.

NAPOMENA:
* Putnici na ovom putovanja obavezni su posjedovati biometrijski pasoš sa datumom važenja najmanje do 03.12.2018.
* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika.
* Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
* Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta uslijed nepredviđenih okolnosti.


Više informacija o hotelu:

Lotte City Hotel Myeongdong 4* http://www.lottehotel.com/city/myeongdong/en 
Nalazi se na 3 minute hoda od podzemne željeznice (linija 2 i 3), u okolini hotela se nalazi mnoštvo restorana i trgovina. Bife restoran C Café nalazi se na 27. spratu te nudi pogled na grad i bogat izbor jela. U restoranu Villa de Charlotte gosti mogu uživati u odrescima i tjestenini. Objekt nudi besplatni WiFi, trgovinu te sobe za molitvu dostupne 24 sata dnevno.

1. i 2.DAN, 25.-26.05.2018. (PETAK I SUBOTA), SARAJEVO – DOHA – SEUL

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 11.00h. Let za Dohu u 12.35h sa dolaskom u 18.55h po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do centra grada u Souq Waqif – stari dio grada sa pregršt lokalnih restorana i prodavnica. Polazak na aerodrom u 00.00h, let za Seul u 02.20 sati sa dolaskom u 17.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i slobodno vrijeme za upoznavanje sa okolinom hotela. Noćenje.

3. DAN, 27.05.2018. (NEDJELJA), SEUL
Nakon doručka slijedi razgledanje grada: odlazak u opservatorij N Seoul Tower koji se nalazi na brdu Namsan u centru Seula. Toranj je visine 236m i druga najviša tačka u Seulu. Zatim je planiran odlazak u tradicionalno selo Namsangol Hanok koje se nalazi na sjevernoj strani brda Namsan. Nakon ulaska kroz prednju kapiju sela posjetioci će doživjeti tradicionalni život lokalnog stanovništva. Tradicionalna bašta sa svojim paviljonom i tradicionalnim kućama stvara mirni ambijent pred šumom planine Namsan. Nakon čega je planiran odlazak u Myeong-dong ulicu, jednu od glavnih šoping zona Seula. Nakon uživanja u šopingu slijedi organizovani odlazak u tradicionalni restoran sa specijalitetima lokalne kuhinje. Ručak. Poslije ručka odlazak do hrama Jogyesa , glavni hram okruga Jogye u Seulu. Hram Jogyesa je centar korejskog budizma sagrađen krajem 14. vijeka tokom perioda Goryeo. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN, 28.05.2018. (PONEDJELJAK), SEUL
Doručak. U jutarnjim satima nastavak razgledanja grada: obilazak kraljevske palače Gyeongbokgung i ceremoniju promjene straže, Nacionalni folk muzej i Gwanghwamun trg. Zatim organizovani odlazak na ručak. Nakon ručka odlazak na krstarenje brodom na rijeci Han. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 29.05.2018. (UTORAK), SEUL
Nakon doručka obilazak Changdeokgung palate, yongmyo svetišta (UNESCO) i ginseng muzeja. Zatim organizovani odlazak na ručak. Nakon ručka odlazak u najveći shopping centar „COEX MALL" i posjeta „COEX AQUARIUM". Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do povratka u hotel. Noćenje.

6. DAN, 30.05.2018. (SRIJEDA), SEUL – YONGIN – SEUL
Doručak. Nakon doručka polazak u Yongin, glavni grad Gyeonggi pokrajine sa populacijom od 1 miliona i koji se nalazi u sklopu Seulske metropolitan zone. Obilazak najvećeg Korejskog narodnog sela sa tradicionalnom kulturom iz kasnog Joseonskog perioda. U selu se nalaze farme, privatne kuće, trg, konfucijska akademija, seodang (seoska škola), ulice u autentičnom stanju iz Joseanskog perioda, kao i plemićka kuća i tradicionalna radionica. Ručak. Zatim obilazak Hwaseong tvrđave, impresivna struktura iz drugog dijela dinastije Joseon (1392-1910). Povratak u hotel i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN, 31.05.2018. (ČETVRTAK), SEUL – DMZ – SEUL
Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ (demilitarizirana zona), granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Posjetit ćemo tunel broj 3., Imjingak park i dorasan opservatorij. Nakon čega slijedi ručak, povratak u Seul i posjeta muzeju „The War Memorial of Korea", u kojem se prikazuju i čuvaju materijali vezani za korejski rat i služi kao nacionalni obrazovni centar. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN, 01.06.2018. (PETAK), SEUL (UTAKMICA JUŽNA KOREJA – BIH)
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska na utakmicu Južna Koreja - BiH. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

9. i 10. DAN, 02.-03.06.2018. (SUBOTA I NEDJELJA), SEUL – DOHA – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela u 12.00 sati, slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 16:00h. Let za Dohu u 19:15h sa dolaskom u 23.05h po lokalnom vremenu.

REZERVACIJE I UPLATE
Za sva putovanja u organizaciji Centrotours-a, putnik može izvršiti rezervaciju u poslovnicama organizatora (Centrotours) ili kod turističkih agencija ovlaštenih od Centrotours-a da prodaju aranžmane Centrotours-a.
Prilikom rezervacije putnik će od strane organizatora putovanja (ili ovlaštenog agenta) dobiti potvrdu o rezervaciji i voucher sa općim uslovima putovanja.
Rezervacija je važeća i smatra se potvrđenom onog trenutka kada putnik uplati akontaciju, koja iznosi najmanje 30% od ukupne cijene aranžmana. Cjelokupan iznos aranžmana plaća se najkasnije 7 dana prije putovanja. U izuzetnim slučajevima agencija ima pravo tražiti uplatu i prije ovog roka.
Rezervacija bez uplate akontacije važi najduže 48 sati, nakon čega se automatski poništava. Ukoliko se uplate ne izvrše u roku, Centrotours će smatrati da je učesnik u putovanju odustao od aranžmana.
U slučaju putovanja autobusom ili avionom naveden je broj dana kao dužina putovanja ili boravka. U tom slučaju dani se smatraju punim danima bez obzira na polazno i dolazno vrijeme.
CIJENE PUTOVANJA
Cijene za sva putovanja date su po osobi na bazi hotelskog ili apartmanskog smještaja u dvokrevetnim sobama. Svaki poseban zahtjev u vezi sa smještajem podrazumijeva i dodatno plaćanje koje mora biti naznačeno na voucheru.
Centrotours zadržava pravo promjene cijene aranžmana u slučaju ako je došlo do promjene u kursu valute, do promjene cijene avio takse, cijene nafte ili zbog manjeg broja putnika nego je navedeno na programu putovanja.
Ukoliko prije početka korištenja aranžmana dođe do promjene u trajanju boravka (produžetak ili smanjenje broja dana), Centrotours je dužan obavijestiti putnike o tome, ponuditi im mogućnost doplate za više dana, ili povrat novca u slučaju skraćenja broja dana. Ukoliko putnik nije saglasan sa tim ima pravo otkaza putovanja bez novčane naknade.
Centrotours će na ime obrade aranžmana naplatiti 5,00 KM po osobi.


OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Centrotours je dužan obavijestiti putnika o sadržaju aranžmana, odnosno o programu putovanja i brinuti se o pravima i interesima putnika, saglasno dobrim poslovnim običajima u turizmu. Turistička agencija Centrotours zadržava pravo da u iznimnim okolnostima naglašenim u općim uslovima putovanja:
a) izmijeni itinerer putovanja, leta, avio prijevoznika kao i tip autobusa/aviona,
b) izmijeni mjesto polaska-odlaska,
c) pomjeri termin polaska-odlaska
U slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzrokovanih višom silom (elementarne nepogode, vremenske neprilike, rat, bombaški napadi i sl.) Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko putnik koji je Centrotoursu dostavio dokumentaciju za viziranje ne dobije vizu zemlje u koju putuje u organizaciji Centrotoursa.

OBAVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan organizatoru putovanja uplatiti ugovorenu cijenu za putovanje u roku koji je naveden u ovim općim uslovima putovanja.
Putnik je dužan brinuti se da on lično, njegove lične isprave i njegov prtljag ispunjavaju uslove predviđene graničnim, carinskim, sanitarnim, monetarnim i drugim administrativnim propisima.
Putnik je dužan da se dva dana prije putovanja detaljno informiše o vremenu polaska i ostalim pojedinostima vezanim za putovanje.
Sve malodobne osobe koje žele putovati sa Centrotours-om bez pratnje roditelja ili staratelja dužne su predočiti na sudu ovjereno odobrenje roditelja ili staratelja da malodobna osoba može putovati sama.
Putnik je dužan da se detaljno informiše o zemlji u koju putuje radi eventualnog putničko-zdravstvenog osiguranja, viznog režima, vakcinisanja i sl. Preporučeno je da se putnik informiše o kulturi i običajima zemlje, gastronomiji, klimi i td.
Putnik je dužan da tokom putovanja autobusom koristi sjedište koje je rezervisano za njega prilikom uplate akontacije.
Putnik je dužan da se tokom putovanja u organizaciji Centrotours-a ponaša pristojno i ne ugrožava sprovođenja programa putovanja i sigurnost drugih putnika kao i predstavnika Centrotours-a. U suprotnom, putnik će biti odstranjen iz vozila i biće mu uskraćeno daljnje korištenje aranžmana bez mogućnosti naknadnog povrata novca.
Putnik je dužan uplatiti fakultativne izlete na koje želi ići u agenciji ili, u izuzetnim slučajevima, u toku putovanja. Putniku će tom prilikom biti izdata karta koju je dužan pokazati organizatoru putovanja prije korištenja fakultativnog izleta.

OTKAZ PUTOVANJA I IZMJENE

Centrotours može otkazati putovanje ili izmijeniti datum putovanja najkasnije 5 dana prije datuma polaska, bez obaveze da nadoknadi štetu, zbog nedovoljnog broja putnika ili uslijed više sile.
Ukoliko drugačije nije ugovoreno, putnik može odrediti drzgo lice da umjest onjega koristi već uplaćeni aranžman pod udlovom da ovo lice zadovoljava posebne uslove oredviđene za određeno putovanje i da putnik nadoknadi Centrotoursu troškove prouzrokovane zamjenom.
Ukoliko putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova.
Visinu naknade Centrotours će primijeniti u slijedećim procentima u odnosu na ugovorenu cijenu:
- otkazivanje do 30 dana prije početka korištenja aranžmana 10%, a najmanje 40,00 KM
- otkazivanje od 29 do 22 dana prije početka korištenja aranžmana 25%
- otkazivanje od 21 do 15 dana prije početka korištenja aranžmana 40%
- otkazivanje od 14 do 8 dana prije početka korištenja aranžmana 80%
- otkazivanje 7 dana prije početka korištenja aranžmana 100%
Centrotours zadržava pravo da umanji avansnu ili kompletnu uplatu za iznos sume otkaza/storna.


PRTLJAG I SMJEŠTAJ

Prijevoz putnikovog prtljaga avio prijevozom besplatan je do određene težine koju određuje prijevoznik, uobičajeno 20 kg.
Zbog ograničenosti prostora za prtljag u autobusima, težina prtljaga ograničena je na 20 kg po osobi. Pored toga putnik sa sobom u autobus može ponijeti i ručni prtljag.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost za uništeni, izgubljeni ili ukradeni prtljag.
Autobusi koji se koriste za putovanja Centrotours-a sa polaskom iz Sarajeva klasificirani su po standardima Eurolines-a i u njima je zabranjeno konzumiranje cigareta.
Klasifikacija hotela u inostranstvu izvršena je na osnovu standarda koji važe u svakoj konkretnoj državi, a isti ne moraju biti jednaki klasifikacijama u našoj zemlji.
Ukoliko putnik nema posebno ugovoren apartman, odnosno sobu, prihvatiće bilo koji apartman ili sobu registrovanu za izdavanje gostima u objektima.
Putnik se u toku svog boravka dužan ponašati u s kladu sa kućnim redom objekta u kojem se smješten.

REKLAMACIJE

Centrotours ne snosi odgovornost za bilo koju pismenu ili usmenu informaciju koja nije u skladu sa opisom usluga i cijenama objavljenim u programu putovanja.
Ukoliko smatra da su usluge koje je platio nekvalitetno izvršene, putnik može tražiti nadoknadu štete, pod uslovom da Centrotours-u dostavi pismeni prigovor u roku od 8 dana od završetka putovanja.
Na prigovor putnika Centrotours je dužan odgovoriti u roku od 14 dana. Ukoliko je nezadovoljan odgovorom, putnik ima pravo sudske arbitraže.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter