?

da li ste znali?

Menara TV toranj u Kuala Lumpuru je 4 najvisočija građevina na svijetu.

Posebne ponude - Talin Helsinki

Datum polaska: 17.05.2018

5 Dana
4 Noći

Agencija:

CIJENA

1399 KM

Estonija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 22.04.2019 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Daleko na sjeveru Evrope, na 3 sata leta avionom iz Sarajeva, smješten je Talin, glavni grad Estonije. Ovo bajkovito mjesto na Baltičkom moru često nazivaju digitalnim srednjevjekovnim gradom jer izgleda kao čista razglednica, prelijepo, očuvano, sa drevnim zidinama, kaldrmisanim ulicama, tornjevima, parkovima i jezerima.
Talin je grad naprednih tehnologija. Preko mobitela, laptopa i kućnih kompjutera postavljaju se pitanja, sklapaju ugovori, pribavljaju dozvole, provjerava uspjeh djece u školi, glasa, saznaje kada dolazi autobus...
Pođite sa nama u Talin na još jedno nezaboravno putovanje, tokom kojeg ćemo posjetiti i Helsinki, glavni grad Finske!


CIJENA: 1.399,00 KM sa uključenim aerodromskim taksama (first minute za rezervacije do 31.03.2018)
Cijena nakon 31.03.2017 iznosi 1449,00 KM

U CIJENU JE UKLJUČENO:
• Avio karta na relaciji Sarajevo-Istanbul-Talin; Helsinki –Istanbul-Sarajevo sa uključenim aerodromskim taksama,
• Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
• 2 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Helsinkiju
• 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Talinu
• Brodska karta na relaciji Talin-Helsinki sa kompanijom Tallink ( brodovi Star i Megastar)
• Usluge profesionalnog vodiča i kompletna organizacija putovanja,

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Fakultativni izleti( Obilazak Talina, Obilazak Helsinkija, Izlet u Porvoo ili Suomenlinu)
• Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 12,00 KM
• Ulaznice u objekte od interesa
• Doplata za 1/1 sobu: 299,00 KM

1. DAN, 17.05.2018 (ČETVRTAK), SARAJEVO - ISTANBUL - TALIN
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 07.00h. Let TK1022 za Istanbul u 09.05h sa dolaskom u 11.55h po lokalnom vremenu. Presjedanje na avion za Talin,koji polazi u 14.00h sa dolaskom u Talin u 17.20h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela smještenog u centru grada. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, 18.05.2018 (PETAK), TALIN
Nakon doručka slijedi fakultativno panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča. Razgledanje započinjemo foto stopom kod Kadriorg palate, impresivne građevine koju je dao izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I. Danas je u ovoj palati smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njen vrt sa Labuđim jezerom jedan je od najljepših u Estoniji. Razgledanje nastavljamo odlaskom do plaže Pirita i obilaskom prostora gdje se održava popularni Muzički festival. Slijedi obilazak starog dijela grada koji je pod zaštitom UNESCO-a: katedrala iz 13. vijeka, ruska pravoslavna crkva Aleksandar Nevski, gradska vijećnica, dvorac Toompea. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

3. DAN, 19.05.2018. (SUBOTA), TALIN - HELSINKI
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do luke u Helsinkiju gdje se ukrcavamo na brod,koji ide u Talin. Plovidba Baltičkim morem cca 2h do finske prijestonice.. Po dolasku u luku ukrcaj u autobuse i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u panoramsko razgledanje razgledanje grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Evrope za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među popularnijim Štokholmom i Oslom, Helsinki itekako zavređuje pažnju posjetilaca – „Bijeli grad sjevera" je nevjerovatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama (svakako posjetite Design District!), odličnom gastro scenom, itd. Slobodno poslijepodne za individualne programe, shopping... Povratak u hotel u popodnevnim satima. Slobodno večer. Noćenje.

4. DAN, 20.05.2018 (NEDJELJA), HELSINKI (Suomenlina ili Porvoo)
Doručak. Nakon doručka predlažemo odlazak trajektom ( vožnja traje samo 15 min ) do obližnjeg otoka Suomenlinna koji je pod zaštitom UNESCO-a i koja danas predstavlja jednu od najvećih historijskih pomorskih tvrđava. Sagrađena je 1700. godine na šesto otoka na kojima i danas živi oko 850 građana Helsinkija. Danas kao jedna od najpoznatijih atrakcija grada, Suomenlinna nudi poseban doživljaj posjetiteljima svih dobi. Muzeji, događanja, restorani, kafići, istraživanje tunela, stare tvrđave uzet će vam gotovo cijeli dan. Druga opcija je odlazak gradskim autobusom u gradić Porvoo, drugi najstariji grad u Finskoj, koji je smješten na samo jedan sat vožnje od Helsinkija. Ovaj preslatki grad je podijeljen na stari grad Porvoo koji datira još iz 13 stoljeća i novi, moderni Porvoo. Stari, bajkoviti dio grada, poznat je po kamenim ulicama i karizmatičnim crvenim, drvenim kućicama smještenim uz dolinu rijeke Porvoo koje su pod zaštitom UNESCO-a. Šetajući po uličicama ovog bajkovitog gradića, imate osjećaj da je vrijeme u njemu odavno stalo. Neka istraživanja pokazala su da su ove crvene kućice, treće po fotografiranosti u Finskoj, poslije katedrale u Helsinkiju i kuće Djeda Božičnjaka u Rovaniemiju. Po povratku u Helsinki predlažemo posjet bogatom Muzeju dizajna ili Muzeju suvremene umjetnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 21.05.2018 (PONEDJELJAK), HELSINKI - ISTANBUL - SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Istanbul TK1762 u 13.25h sa dolaskom u Istanbul u 16.50h. Presjedanje na avion za Sarajevo u 19.20h sa dolaskom u Sarajevo u 20.15h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

REZERVACIJE I UPLATE
Za sva putovanja u organizaciji Centrotours-a, putnik može izvršiti rezervaciju u poslovnicama organizatora (Centrotours) ili kod turističkih agencija ovlaštenih od Centrotours-a da prodaju aranžmane Centrotours-a.
Prilikom rezervacije putnik će od strane organizatora putovanja (ili ovlaštenog agenta) dobiti potvrdu o rezervaciji i voucher sa općim uslovima putovanja.
Rezervacija je važeća i smatra se potvrđenom onog trenutka kada putnik uplati akontaciju, koja iznosi najmanje 30% od ukupne cijene aranžmana. Cjelokupan iznos aranžmana plaća se najkasnije 7 dana prije putovanja. U izuzetnim slučajevima agencija ima pravo tražiti uplatu i prije ovog roka.
Rezervacija bez uplate akontacije važi najduže 48 sati, nakon čega se automatski poništava. Ukoliko se uplate ne izvrše u roku, Centrotours će smatrati da je učesnik u putovanju odustao od aranžmana.
U slučaju putovanja autobusom ili avionom naveden je broj dana kao dužina putovanja ili boravka. U tom slučaju dani se smatraju punim danima bez obzira na polazno i dolazno vrijeme.
CIJENE PUTOVANJA
Cijene za sva putovanja date su po osobi na bazi hotelskog ili apartmanskog smještaja u dvokrevetnim sobama. Svaki poseban zahtjev u vezi sa smještajem podrazumijeva i dodatno plaćanje koje mora biti naznačeno na voucheru.
Centrotours zadržava pravo promjene cijene aranžmana u slučaju ako je došlo do promjene u kursu valute, do promjene cijene avio takse, cijene nafte ili zbog manjeg broja putnika nego je navedeno na programu putovanja.
Ukoliko prije početka korištenja aranžmana dođe do promjene u trajanju boravka (produžetak ili smanjenje broja dana), Centrotours je dužan obavijestiti putnike o tome, ponuditi im mogućnost doplate za više dana, ili povrat novca u slučaju skraćenja broja dana. Ukoliko putnik nije saglasan sa tim ima pravo otkaza putovanja bez novčane naknade.
Centrotours će na ime obrade aranžmana naplatiti 5,00 KM po osobi.


OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Centrotours je dužan obavijestiti putnika o sadržaju aranžmana, odnosno o programu putovanja i brinuti se o pravima i interesima putnika, saglasno dobrim poslovnim običajima u turizmu. Turistička agencija Centrotours zadržava pravo da u iznimnim okolnostima naglašenim u općim uslovima putovanja:
a) izmijeni itinerer putovanja, leta, avio prijevoznika kao i tip autobusa/aviona,
b) izmijeni mjesto polaska-odlaska,
c) pomjeri termin polaska-odlaska
U slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzrokovanih višom silom (elementarne nepogode, vremenske neprilike, rat, bombaški napadi i sl.) Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko putnik koji je Centrotoursu dostavio dokumentaciju za viziranje ne dobije vizu zemlje u koju putuje u organizaciji Centrotoursa.

OBAVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan organizatoru putovanja uplatiti ugovorenu cijenu za putovanje u roku koji je naveden u ovim općim uslovima putovanja.
Putnik je dužan brinuti se da on lično, njegove lične isprave i njegov prtljag ispunjavaju uslove predviđene graničnim, carinskim, sanitarnim, monetarnim i drugim administrativnim propisima.
Putnik je dužan da se dva dana prije putovanja detaljno informiše o vremenu polaska i ostalim pojedinostima vezanim za putovanje.
Sve malodobne osobe koje žele putovati sa Centrotours-om bez pratnje roditelja ili staratelja dužne su predočiti na sudu ovjereno odobrenje roditelja ili staratelja da malodobna osoba može putovati sama.
Putnik je dužan da se detaljno informiše o zemlji u koju putuje radi eventualnog putničko-zdravstvenog osiguranja, viznog režima, vakcinisanja i sl. Preporučeno je da se putnik informiše o kulturi i običajima zemlje, gastronomiji, klimi i td.
Putnik je dužan da tokom putovanja autobusom koristi sjedište koje je rezervisano za njega prilikom uplate akontacije.
Putnik je dužan da se tokom putovanja u organizaciji Centrotours-a ponaša pristojno i ne ugrožava sprovođenja programa putovanja i sigurnost drugih putnika kao i predstavnika Centrotours-a. U suprotnom, putnik će biti odstranjen iz vozila i biće mu uskraćeno daljnje korištenje aranžmana bez mogućnosti naknadnog povrata novca.
Putnik je dužan uplatiti fakultativne izlete na koje želi ići u agenciji ili, u izuzetnim slučajevima, u toku putovanja. Putniku će tom prilikom biti izdata karta koju je dužan pokazati organizatoru putovanja prije korištenja fakultativnog izleta.

OTKAZ PUTOVANJA I IZMJENE

Centrotours može otkazati putovanje ili izmijeniti datum putovanja najkasnije 5 dana prije datuma polaska, bez obaveze da nadoknadi štetu, zbog nedovoljnog broja putnika ili uslijed više sile.
Ukoliko drugačije nije ugovoreno, putnik može odrediti drzgo lice da umjest onjega koristi već uplaćeni aranžman pod udlovom da ovo lice zadovoljava posebne uslove oredviđene za određeno putovanje i da putnik nadoknadi Centrotoursu troškove prouzrokovane zamjenom.
Ukoliko putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismenim putem. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova.
Visinu naknade Centrotours će primijeniti u slijedećim procentima u odnosu na ugovorenu cijenu:
- otkazivanje do 30 dana prije početka korištenja aranžmana 10%, a najmanje 40,00 KM
- otkazivanje od 29 do 22 dana prije početka korištenja aranžmana 25%
- otkazivanje od 21 do 15 dana prije početka korištenja aranžmana 40%
- otkazivanje od 14 do 8 dana prije početka korištenja aranžmana 80%
- otkazivanje 7 dana prije početka korištenja aranžmana 100%
Centrotours zadržava pravo da umanji avansnu ili kompletnu uplatu za iznos sume otkaza/storna.


PRTLJAG I SMJEŠTAJ

Prijevoz putnikovog prtljaga avio prijevozom besplatan je do određene težine koju određuje prijevoznik, uobičajeno 20 kg.
Zbog ograničenosti prostora za prtljag u autobusima, težina prtljaga ograničena je na 20 kg po osobi. Pored toga putnik sa sobom u autobus može ponijeti i ručni prtljag.
Centrotours ne snosi nikakvu odgovornost za uništeni, izgubljeni ili ukradeni prtljag.
Autobusi koji se koriste za putovanja Centrotours-a sa polaskom iz Sarajeva klasificirani su po standardima Eurolines-a i u njima je zabranjeno konzumiranje cigareta.
Klasifikacija hotela u inostranstvu izvršena je na osnovu standarda koji važe u svakoj konkretnoj državi, a isti ne moraju biti jednaki klasifikacijama u našoj zemlji.
Ukoliko putnik nema posebno ugovoren apartman, odnosno sobu, prihvatiće bilo koji apartman ili sobu registrovanu za izdavanje gostima u objektima.
Putnik se u toku svog boravka dužan ponašati u s kladu sa kućnim redom objekta u kojem se smješten.

REKLAMACIJE

Centrotours ne snosi odgovornost za bilo koju pismenu ili usmenu informaciju koja nije u skladu sa opisom usluga i cijenama objavljenim u programu putovanja.
Ukoliko smatra da su usluge koje je platio nekvalitetno izvršene, putnik može tražiti nadoknadu štete, pod uslovom da Centrotours-u dostavi pismeni prigovor u roku od 8 dana od završetka putovanja.
Na prigovor putnika Centrotours je dužan odgovoriti u roku od 14 dana. Ukoliko je nezadovoljan odgovorom, putnik ima pravo sudske arbitraže.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter