?

da li ste znali?

Egipatskoj Sfingi nos je uništen 1798.godine kada su Napoleonovi vojnici isti koristili kao metu za vježbanje gađanja.

Metropole - Brisel Antwerpen Briz Gent

Datum polaska: 13.10.2017

4 Dana
3 Noći

Agencija:

CIJENA

699 KM

Brisel - trenutno vrijeme
Trenutna temperatura: °
Min / Max temparatura ° / °
Oblačnost: %
Vlažnost: %
Pritisak: hPa
Vjetar: m/s
Belgija valuta je EUR

Vrijednost valute na dan 22.06.2018 je:
1 KM EUR
1 EUR KM

Brisel se ponosi mnogim znamenitostima. Ovo je jedan od najvećih centara kulture. Ali ovo je grad u kome može da se uživa u savršenom šopingu, restoranima sa najukusnijom hranom, kafićima i barovima, u kojima se posjetioci mogu odmoriti od dugih šetnji. Brisel je grad za uživanje i opuštanje, i zbog toga je sjajna destinacija za savršeno putovanje.

Istorija, umjetnost, kultura i romantika – Briž je sve to, uz odličnu hranu i neka od najboljih piva na svijetu. O čokoladi ne treba trošiti reči.

Grad leži na ušću Leje u Sheldu, pa je sa tim u vezi i naziv grada (od keltske reči ganda, sa značenjem ušće). Iako bi naziv trebalo transkribovati kao Hent, kod nas se odomaćio oblik Gent. Smešten je između Briža i Brisela, pa je od oba pokupio po nešto. Od Briža dekor srednjovekovnih zdanja, a od Brisela aktivan dobar provod.

Antwerpen, po svojoj veličini vjerovatno nije mnogo veći od Sarajeva. Ali, uprkos tome, ovaj grad je ne samo nezaobilzna tačka na modnoj mapi svijeta, već i izuzetno poznata destinacija u svijetu dijamanata, čokolade, piva, moderne arhitekture i naravno shoppinga.

U cijenu je uključeno:
- Avio karte sa ukljucenim taksama na relaciji Sarajevo – Brisel – Sarajevo – direktan let
- Smještaj u hotelu 3* u Briselu na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama,
- Usluge organizacije putovanja i vođa puta – za minimalno 15 prijavljenih osoba. Za manji broj prijava, bit ce obezbjedjen individualni odlazak, bez fakultativnih izleta.

U cijenu nije uključeno:
- Fakultativni izleti
- Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.
- boravišna taksa u hotelima

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA POVRATKA IZ EU

1. DAN – SARAJEVO – BRISEL

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 18:30, te let na relaciji Sarajevo – Brisel u 20:10, avio kompanija TUI Fly. Planirano vrijeme slijetanja na aerodrom Charleroi je u 22:45. Transfer do hotela i smjestaj u isti Noćenje.

2. DAN, BRISEL - ANTWERPEN – BRISEL

Nakon doručka, slobodno vrijeme ili fakultativno pješačko razgledanje grada Brisela: Razgled cemo poceti, odlaskom gradskim prevozom do ATOMA – simbola grada Brisela, nakon cega se vracamo u ventar grada, takodjer gradskim prevozom i obilazimo znamenitosti koje su smjestene u centru grada. Grand Place, sa brojnim historijskim gradjevinama, Vjecnica, toranj sa statuom Svetog Michaela, Maneken Pis, Parc de Bruxelles i kraljevska palaca, Katedrala Svetog Mihaela i Svetog Gudula. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Brisela ili fakultativni izlet u Antwerpen. Polazak u Antwerpen je planiran za 13:00.
Do Antwerpena cemo ici vozom, a voznja traje oko 1h. Po dolasku u Antwerpen, slijedi pjesacko razgledanje grada u trajanju od 1h. Nakon cega cete imati slobodno vrijeme. U Antwerpenu cete moci vidjeti slijedeće znamenitosti: Centralna zeljeznička stanica, katedrala, Grote trg, gradska vječnica, crkva Svetog Paula, luka… Povratak u Brisel je planiran oko 19h. Šo dolasku u Brisel, slijedi odlazak u hotel. Noćenje.
Cijene Izleta:
Brisel – 15 € / Antwerpen – 30 €
Ulaznice u objekte od interesa nisu ukljucene u cijenu.

3. DAN, BRISEL –BRIŽ – GENT

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti Ili fakultativni Izlet, koji obuhvata posjetu 2 jako lijepa belgijska grada. Odlazak je planiran vozom. Polazak iz hotela u 07:30. Po dolasku u Briž, slijedi zajednicka šetnja gradom. Ovdje cemo moci vidjeti: Bazilika Sv. krvi (Heilig-Bloedbasiliek), Kapela Sv. Vasilija, Trg Burg, Groeninge muzej, Gruuthuse muzej, Markt sa svojim barovima, restoranima i kafićima, muzej čokolade. Po zavrsetku šetnje, slobodno vrijeme, do polaska prema Gentu. Polazak prema Gentu je planiran oko 14h. Cca 40 min treba vozom od Briža do Genta. Po dolasku u Gent, nastavljamo nas izlet, takodjer zajednickom šetnjim, po ovom prelijepom gradu. Znamenitosti koje cemo ovdje vidjeti su: Tri tornja Genta: Sint-Baafskathedraal, Sint-Niklaaskerk i Belfort, Gravensteen markantni srednjovekovni zamak; Design museum, Illusium, Patershol, crvena četvrt ili Rosse Buurt sa ulicom Glazen straatje. Slobodno vrijeme a zatim povratak u Brisel u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
Cijena izleta – 50 € - Ulaznice u objekte od interesa nisu ukljucene u cijenu.

4. DAN, BRISEL –SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do poalska na relaciji Brisel – Sarajevo je u 17:10. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je 19:30.

OPĆI USLOVI PUTOVANJA
1. SADRŽAJ ARANŽMANA
Organizator vašeg putovanja garantuje izvođenje programa, prema opisu aranžmana u program, koji on organizira i s kojim ste upoznati. Sadržaj aranžmana organizator će ostvariti u potpunosti, osim u slučaju izuzetnih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti, i sl).
2. PRIJAVE I NAPLATE
Prijave za putovanje primaju se u poslovnici organizatora putovanja, kao i u poslovnicama agencija sa kojima organizator ima ugovore o saradnji. Prilikom prijave, putnik se upoznaje sa kompletnim aranzmanom, te je dužan dati sve tačne podatke ili dokumente, koje zahtjeva određeni program putovanja.
Nakon saglasnosti, putnik uplaćuje 40% od ukupne vrijednosti aranžmana, a preostalih 60% iznosa treba uplatiti najkasnije 14 dana prije polaska na put, ako nije pismeno drugačije dogovoreno sa organizatorom putovanja.
Prilikom „rezervacije na upit“ uplaćuje se akontacija prema cjeniku odgovornog organizatora. Ovo se smatra potvrdom putovanja, te svako nepoštivanje od strane stranaka kao i organizatora će biti strogo krsenje pravila.
Naplata sa validnim datumom i pečatom organizator smatra potvrdom iste.
Ako za određenu destinaciju nisu potrebne vize putnik odmah potpisuje aplikaciju i potvrdu aranžmana.
Ako su za određene destinacije potrebne vize ,aplikacija i potvrda se potpisuju prilikom predaje potrebne dokumentacije.
Ako putnik ne prihvati potvrdenu rezervaciju koja je učinjena prema njegovom zahtjevu organizator će zadrzati uplaćenu akontaciju za pokrivanje troskova koji su nastali usljed iste(rezervacija mjesta na prjevozu, rezervacija hotela,motela,najam auta, osiguranja itd.)
Na taj načinsve što je navedeno u ovim uslovima, postaje pravna obaveza i za putnika i za organizatora putovanja.

3. SADRŽAJ I CIJENA ARANŽMANA
Sadržaj aranžmana i cijena, koja je navededena u aranzmanu, uključuje sve što je organizator putovanja naveo u programu putovanja. Posebne usluge koje nisu uključene u cijenu aranžmana, se i posebno naplaćuju. Ove se usluge trebaju zatražiti prilikom prijave, naplate akontacije aranžmana, te se doplaćuju na iznos aranžmana. Fakultativne usluge i posebne usluge koje putnik zatraži tokom putovanja naplaćaju se na licu mjesta turističkom pratelju ili predstavniku organitatora putovanja u valuti zemlje u kojoj se usluga pruža. Cijene aranžmana objavljene su u KM-ovima, a izračunate prema cijenama usluga u referentnim valutama po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na određeni dan. Organizator zadržava pravo promjene objavljenih cijena u slučaju promjene cijena smještaja, prehrane, prijevoznih i drugih usluga,odnosno u slučaju promjene vrijednosnog odnosa valuta koje su osnova za izračunavanje cijene aranžmana.Za povecanje cijene do 10% nije potrebna suglasnost kupca, a za povećanje od 11 % i dalje, mora se tražiti saglasnost putnika . U slučaju povećanja većeg od 10% ,putnik ima pravo traziti povrat akontacije bez a nadoknade štete te se organizator mora tako i postaviti.

4. KATEGORIZACIJA i OPIS USLUGA
Ponuđeni smještajni objekti, hoteli ,moteli,, prjevozna sredstva i dr.opisani su prema službenoj kategorizaciji mjesne turističke organizacije u vrijeme izdavanja programa. Standadi smještaja, prehrane, usluga i dr. pojedinih mjesta i zemalja su različiti i nisu usporedivi. Informacije koje putnik dobije na prodajnom mjestu ne obavezuju organizatora u većoj mjeri nego obavijesti navedene u programu putovanja.

5. PROMJENA PROGRAMA
Organizator putovanja ima pravo promijeniti program ako nastupe izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti , izbjeći ili otkloniti (vidi tačku 1.) Ugovoreni smještaj može se zamijeniti samo u objektu iste ili više kategorije,a sve na teret organizatora.

6. PRAVO ORGANIZATORA NA OTKAZ
Organizator može otkazati aranžman potpuno ili djelomično, ako prije ili za vrijeme njegova trajanja nastupe vanredne okolnosti koje se ne mogu izbjeći niti otkloniti, a da su nastupile u vrijeme objave i prodaje programa,organizatoru bi bile opravdanim razlogom da program ne objavi i ne prima prijave aranžmana.
Organizator može također otkazati aranžman ako se ne prijavi određen broj putnika koji je istaknut na aranžmanu. Organizator je dužan u tom slucaju uredno obavjestiti sve putnike o otkazu najmanje 5 dana prije početka putovanja, te im vratiti cjelokupni iznos uplate .

7. ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Ako putnik želi otkazati putovanje, mora to učiniti pismeno u agenciji gdje je izvrsena uplata akontacije ili cjelokupnog aranzmana te mu ista mora biti potpisana od strane uposlenika kao i od strane putnika koji traze odustanak od putovanja. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema slijedećoj ljestvici:
•za otkaz preko 30 dana prije zapocetog putovanja organizator je duzan vratiti cjelokupan iznos sa vazece uplatnice te uredno potpisati povrat novca.
*za otkaz do 30 dana prije zapocetog putovanja organizator naplacuje 10% od cjelokupnog iznosa aranzmana a najmanje 40 KM
•za otkaz od 29 do 22 dana prije puta, organizator naplacuje 25% od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 21 do 15 dana prije puta, organizator naplacuje 40 % od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 14 do 8 dana prije puta, organizator naplacuje 80 % od cjelokupnog iznosa aranzmana
•za otkaz od 7 do 0 dana prije puta, organizator će naplatiti 100% od cjelokupnog iznosa aranzmana
-naplata od 100 % se primjenjuje i u situacijama kad se putnik ne pojavi prije njegovog ugovorenog putovanja.
•ako se putnik ne pojavi ili ne otkaže aranžman nakon njegova početka, organizator će naplatiti cjelokupni iznos aranžmana.

8. OBAVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA
Organizator je dužan brinuti o provedbi usluga , kao i izboru vršitelja usluga pažnjom dobrog organizatora te brinuti o pravima i interesima putnika suglasno dobrim običajima u turizmu. Organizator je dužan putniku pružiti sve navedene usluge za pojedini aranžman u programu i odgovara putniku zbog eventualne nemogućnosti izvršenja usluga ili djela usluga. Organizator isključuje svaku odgovornost u slučaju promjena i neizvršenja usluga prouzročenih višom silom. (tačka 1.) te zbog kašnjenja prijevoznih sredstava za koje prijevoznik ne odgovra prema pozitivnim propisima i međunarodnim konvencijama..U ovim slučajevima putnik podmiruje sve dodatne troškove.

9. OBAVEZE PUTNIKA
Putnik je dužan:
•posjedovati valjane putne isprave .Troškove gubitka ili krađe dokumenata tijekom putovanja snosi putnik. Prijatelj ili predstavnik organizatora će pomoći, ali uz uvijet da se program nesmetano odvija te da drugi putnici to ne osjete. Ako je za neko putovanje potrebna viza, organizator putovanja može ,na zahtjev putnika, kada je to moguće, uz nadoplatu posredovati u njenom pribavljanju,ali ne jamči dobivanje vize.
•cijepiti se i posredovati potvrde i dokumente o cijepljenju za putovanja u zemlje za koje je ono potrebno prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije.U tom slučaju putnik prilaže liječničku potvrdu. Neposjedovanje ovih dokumenata, kao i / ili neispravnost putnih isprava koji dovedu do odustajanja od putovanja ili nemogućnosti nastavka putovanja ne obavezuju organizatora putovanja te se obračunavaju otkazni troškovi iz članka 7.,
•poštivati carinske i devizne propise zakona Bosne i Hercegovine, kao i država u kojima boravi tokom putovanja,
•pridržavati se kućnog reda u svim posjećenim objektimata te surađivati s turističkim prijateljem i / ili predstavnikom organizatora putovanja,
•prilikom polaska na putovanje turističkom prijatelju, odnosno predstavniku organizatora, predočiti dokument o plaćenom aranžmanu (orginalni voucher,potvrdu o uplati,kopiju virmana) U slučaju nepoštivanja ovih obaveza, putnik odgovara organizatoru za učinjenu štetu.


10. PUTNO OSIGURANJE
Prilikom uplate aranžmana, ili akontacije istog , obavezno je ponuditi putniku „paket“ putnog osiguranja, koji se sastoji od zdravstvenog osiguranja putnika tokom boravka u inozemstvu i osiguranja od otkaza putovanja, koji se nude, kako za putovanja u inozemstvu, tako i u našoj zemlji.

11. NADLEŽNOST SUDA
Kupac usluge iz dotičnog programa, ima pravo reklamacije kod organizatora putovanja. Ako putnik nije zadovoljan rješenjem organizatora, ima pravo na sudsku arbitražu. Za takav slučaj, ugovara se nadležnost suda u mjestu sjedišta odgovornog organizatora.


12. REKLAMACIJE
Organizator putovanja ne prihvata reklamacije i povrat sredstava ako to nije regulisano općim uvjetima putovanja, i isti tako ne prihvata povrat sretstava na posebne ponude, (last minute, ultra last minute, fortuna programe), te gratis putovanja.

o nama

Dosadilo Vam je ići od agencije do agencije? Zašto trošiti dane na pronalaženje korisnih savjeta i informacija o turističkim ponudama, kada sve to možete dobiti na jednom mjestu!
Mi ćemo Vam pružiti aktuelnu ponudu agencija u Bosni i Hercegovini i neophodne informacije i savjete o popularnim turističkim destinacijama koje će Vam pomoći da se pripremite za Vaše putovanje!

newsletter