Turska-Antalija


Info

Avion/ 8,15 dana/ Ljetovanje/  polazak iz Tuzle/ VIP TRAVELS Sarajevo

Mjesto: Turska-Antalya
Način prevoza i broj dana: Avion / 8,15 dana
Agencija: Vip Travels Sarajevo,  http://www.viptravels.ba/  
                     Zelenih Beretki bb, Sarajevo, +387 33 44 39 00


Antalija plijeni svojim prirodnim ljepotama. Smještena je između azurne obale zaliva na Turskoj rivijeri i snježnih vrhova planine Taurus. Zaliv, koji nosi isto ime kao i grad, zariven je duboko u kopno. Zbog toga su vode Sredozemnog mora tople, a bijeli pijesak plaža je uvijek spreman za dolazak onih koji su željni odmora.
Historija Antalije seže čak do 158.godine prije nove ere. Legenda kaže da je kralj Pergamona, Atalos II, poslao svoje vojnike da pronađu raj na zemlji. Vojnici su se vratili sa viješću da su pronašli „čarobno mjesto“ na obali Sredozemnog mora. U okruženju stjenovitih planina, kristalno čistih vodopada i neobičnog rastinja, ovaj vladar sagradio je grad iz bajke. Tako je nastala današnja Antalija.


Plan puta

1. DAN – Sastanak putnika pored šaltera GOLDEN TOURS-a na Medjunarodnom aerodromu Tuzla, 90 minuta prije leta. Nakon prijave za let, pasoške i carinske kontrole, ukrcavanje u avion. LET TUZLA – ANTALYA (direktan charter let), avionom BOEING 737 - 400, kapacitet aviona 170 putnika. Dolazak na medjunarodni aerodrom ANTALYA planiran je nakon sat i  50 minuta leta.  Nakon pasoške i carinske kontrole sastanak putnika sa predstavnicima GOLDEN TOURS-a, priprema za BUS transfer do odabranog hotela. Smještaj u hotel uz asistenciju predstavnika GOLDEN TOURS- a i lokalnog partnera. Početak usluga u hotelu. Noćenje.

2. DAN – 7 / 14 DAN Vrijeme predvidjeno za odmor, kupanje, slobodne aktivnosti i fakultativne izlete i posjete. Noćenje.

8. DAN / 15 DAN – Rani doručak. Transfer na medjunarodni aerodrom ANTALYA. Nakon prijave za let, pasoške i carinske  kontrole, ukrcavanje u avion za let  ANTALYA – TUZLA.
NAPOMENA:

Za sve putnike iz Sarajeva i dr. obezbijedjen je BUS transfer autobusom turističke klase na relaciji SARAJEVO – MEDJUNARODNI AERODROM TUZLA - SARAJEVO. BUS  TRANSFER  JE  BEZ  DOPLATE  ZA  SVE  PUTNIKE. Pravac putovanja Sarajevo, Vogošća, Olovo, Kladanj, Živinice, medjunarodni aerodrom Tuzla (nalazi se na putu Živinice - Kalesija). Udaljenost MA Tuzla od Sarajeva iznosi 105 km.

PAŽNJA:

Svi putnici koji, u organizaciji GOLDEN TOURS-a, putuju u Tursku – Antalya, mogu koristiti parking na Medjunarodnom aerodromu  Tuzla, a koji je fizički obezbijedjen i pod nadzorom, BEZ  OBAVEZE  PLAĆANJA  PARKINGA – GRATIS parking za sve dane boravka u Turskoj.

Cijena


U  CIJENU  JE  URAČUNATO:

-    avio prevoz na relaciji Tuzla – Antalya – Tuzla,
-    boravak u odabranom hotelu, sobi i sa odabranom uslugom, na bazi 8 dana / 7 noći ili 15 dana / 14 noći
-    transfer aerodrom Antalya – hotel – aerodrom Antalya,
-    usluge predstavnika Golden toursa,

U  CIJENU  NIJE  URAČUNATO:

-    aerodromske taxe 150 KM po osobi (plaćaju se u agenciji uz uplatu aranžmana),
-    putno zdravstveno osiguranje (obavezno), cijena za 8 dana iznosi 10 KM, za 15 dana iznosi 20 KM,
Osobe preko 60 godina starosti plaćaju duplu cijenu,
-    fakultativni izleti i posjete,
-    transferi do i od aerodroma Tuzla (koji nisu posebno naznačeni),
-    drugi troškovi koji nisu sadržani u programu,